Foglossning, cravings & villaavslutning

WP_20160824_18_19_36_Pro (2)

Igår kväll börja jag få oerhört ont i nedre delen av ryggen varenda gång jag reste mig upp. Tänkte inte mer på det. Förren idag då det bara stråla en smärta i mig. Förstod då att det måste vara foglossning, som jag då googlade på för jag har aldrig riktigt förstått vad det är.Men kände mest bara av det på jobbet, men kanske för att man där inte kan välja vilka positioner man kan arbeta i. Vissa gånger gjorde det så ont så jag trodde jag skulle falla ihop på golvet (skulle just vart fint) Men fan, det är ingenting mot min dunderförkylning jag fick idag. Känner mig febrig, haft huvudvärk och velat dricka finrexin, men får inte.

Angående cravings, så har jag nog inte haft några riktiga sådana som man annars brukar höra och läsa om att andra gravida kvinnor har. Men mycket av min kost har ändrats.

♥ Jag klarar inte av pizza. Usch för en pizza fylld med massa flottig ost. Testade äta en pizza förra helgen men nej, det var ingen höjdare.

♥ Jag klarar inte av chips och har inte ätit chips på flera veckor – så det känns ju bra!

♥ Jag äter gärna frukt, men inte äpple för varenda gång efter jag åt ett äpple under de första 3 månaderna av graviditeten så kräktes jag efteråt. Kroppen ville bara inte behålla det. Men kiwi, druvor, ananas, granatäpple m.m.. mums.

6tag_250816-190652
(Naturell joghurt med frukt och eventuellt lite granola på också är jättegott och har blivit en favorit)

♥  Fisk är nått jag annars har älskat men sen jag blev gravid vill jag inte riktigt ha det. Men måste bättra mig för vet ju att man bör äta det emellanåt. Kanske jag borde laga det imorn?

♥  MEN, nått onyttigt som jag bara älskar – choklad. Haha. Detta har blivit lite av en last faktiskt senaste veckorna.

På lördag är det den traditionsenliga villaavslutningen, så imorn ska vi in till stan efter jag slutat jobba och handla mat, raketer mm.
Och så ska jag till hvc för att ta nytt blodprov, för jag hade för lågt hemoglobin så det skulle dubbelkollas med labbet. Men är ju vanligt under en graviditet så är väl bara till att börja knapra järnpiller.
Ska även baka en pekannötspaj imorn för att ta med till villan på lördag. Kanske man borde laga en ostpaj också? Det är ju så sjukt gott.
Jag och P kollade en film förut som Cecilia tipsa om, jag satt och gallskrek emellanåt som vanligt då jag ser en skräckis. The other side of the door hette den iaf. Helt ok, inte alls jättebra men inte en av de sämre skräckisarna heller. Men, Lights out klår det mesta jag sett på länge.

Det här med kön och namn

Jag har faktiskt vart inställd ända sen jag blev gravid, på att kolla upp könet. Inte pga att det spelar roll, skulle såklart älska barnet lika mycket oavsett kön, men pga att det skulle underlätta en del i val av färger på allt från kläder m.m. Nu älskar jag ju iofs beige och naturella toner som tur är. Men nu har jag kompromissat mig fram med P och lite motvilligt gått med på att inte kolla upp könet för att han inte vill veta innan. Men men, blir ju kul med den överraskningen sen också 🙂
Jag har även funderat en hel del på namn, och mitt favoritnamn ratade ju P som synd var. Nicolina. Jag har alltid tyckt det är så fint och att om jag nånsin får en liten tjej ska hon heta det, men icke då. Så har fått fundera vidare.. Paulina var ett annat favoritnamn han också ratade. Nu har jag funderat på Selma, Saga, Alma och Elicia bl.a.
Pojknamn är svårare..
Härligt att det är fredag imorn och kortare arbetsdag. På lördag vankas det bröllop och eventuellt barnvagnsköp innan det 🙂 På söndag, ojj va jag ska sova då

Tips på serier

Jag är nog en serienörd, likaså P. Viss serier följer vi båda två medans vi har skilda serier vi kollar på också. Här är de vi båda följer och som bara jag följer. Har inte tagit med alla de serier jag kollat som inte går längre för då skulle det bli en väldigt lång lista 😀

Suits

suits

The walking dead (ny säsong börjar i USA 23 oktober)

TWDS7HEADER

Scream queens (ny säsong börjar i USA 20 september)

sq-1

American horror story (Vissa säsonger tyckte jag inte var bra men hoppas på att nya är det. Ny säsong börjar i USA 14 september)

maxresdefault

Stranger things

strangerthingssafkg-700x400

The fall

0A8CA1A400000514-0-image-1_1416791870442

Lite nytt

Till helgen ska jag åka och kolla på en barnvagn jag troligen kommer köpa. En mörkgrå Brio som var i jättebra skick, stilren och fin och till ett jättebra pris dessutom. Till den ska jag ha en fårpläd som underlag, en åkpåse och kudde. Klicka hem denna fina åkpåsen, denna kudden och även denna nappen och spjälskydd. Nappen var ganska dyr men den var så himla fin för en som jag som älskar marmor.
Måste ha en till kudde till spjälsängen och örngott men får bli en annan gång. Fårpläd ska jag köpa en från lekmer så småningom också.

I lördags morse gick jag upp en timma tidigare än vad jag hade tänkt för jag vakna och mådde illa, och då jag vaknar och mår illa så kan jag inte somna om igen. En stund senare gick P upp och då kom han med ett stort paket åt mig. I detta paket fanns denna Michael Kors väska som jag visat han för några veckor sen att jag skulle vilja ha 😉 Tydligen hade han kommit ihåg det för där var den och jag bara ÄLSKAR den. Väskan var inte bara från han utan även hans familj och ett gäng vänner ❤

13920417_10154432911633055_3619753297905081605_o

Sen var det dags för Replot poker run. Skittrist väder första timmarna, men bara det sluta regna vart det bättre. Jättebra planerat och kul event med middag och trubadur på kvällen. Mer sånt behövs här. Hoppas de har det igen nästa år. Och P hade sagt åt nån av de som håller i eventet att jag fyllde 30 så trubaduren sjöng för mig haha, oj va pinsamt, men tanken var god ❤ Kunde inte haft en bättre 30-årsdag. Älskar min man som sällan visar upp sin romantiska sida men han är bara så bäst ❤ och det säger jag inte bara för att jag fick en jättedyr present, för bästa presenten jag nånsin fått var Batman och han var ju nästan gratis 😉

13903191_10154433091408055_287058674836228976_n

Idag var det så.jäkla.drygt att gå upp imorse och jag glömde lunchen hemma i kylen kom jag på när jag satt i bilen påvägen till jobbet. Så går det då man glömt bort sina morgonrutiner 🙂

hmprod (1)hmprodFick ett presentkort av H&M på 25% som födelsedagspresent som clubmedlem som snart går ut så jag klickade hem detta idag. Älskar overallsetet i velour. Jag handlar ju ganska mkt även till mig själv från H&M så det lönar sig för mig att vara medlem där eftersom jag då får erbjudanden titt som tätt.

Grejjer till mig och bebis

Jag älskar ju att köpa grejjer till bebis för det är ju så himla kul och det finns så gulliga saker. Medans P inte bryr sig alls om sånt. Men jag kommer köpa mycket så fort jag börjar jobba igen för nu har allt gått åt till bröllopet.
Beställde iaf hem denna mörkblå väskan från Nelly som jag tänkte ha som bb-väska. Den är från märket Day Birger at Mikkelsen. En väska jag kommer få användning för även efteråt och som dessutom är rymlig.

140429-0989_6Barnvagn ska jag ha en svart utan massa färgdetaljer, stilren, i bra skick m.m.. Får se om det blir begagnat elr inte. Barnvagnen är det jag är mest kräsen med så den får kosta. Hade helst velat ha en Stokke Trailz jag såg på Babystyle i stan men den var snordyr. Men den hade vart bra till vägarna vi har här. Den etsa sig fast i huvet på mig men P sa blankt nej till att betala halva priset av den 😉 kan förstå han såklart.
Spjälsäng finns det ju många av på findit, fb mm så där lär jag ju hitta en, bara den är vit och höj och sänkbar.
Resesäng hitta jag en på lekmer.fi som jag vill ha.
Babysitter hitta jag också en på lekmer.fi. På den sidan finns mycket fint.
Detta är iaf sånt som jag funderat på än så länge, men sen tilkommer det ju förstås en massa mer saker.

I slutet på september ska vi på ultraljud andra gången och då sa barnmorskan att att vi troligen kommer få veta könet om vi vill. Va svårt det där är. Jag har sen jag blev gravid tänkt kolla kön pga nyfikenhet och om man hittar nått fint i butik innan födseln som bara lämpar sig åt kille eller tjej så kan man köpa det, men om man inte vet så kan man ju inte köpa nått inriktat på bara ett kön. Men P tycker vi lika gärna kan vänta och se vilket kön det blir till födseln. Hmm.

Nu ska jag laga pasta med tonfisk i tomatsås. P är in till stan på hemliga ärenden (läs; fixar 30-årspresent åt mig haha) och kommer äta lunch där så då får jag äta själv 🙂 Imorn fyller jag 30 och då blir det replot poker run hela dagen. Så kommer inte fira födelsedagen alls, men det har jag själv valt. Räckte med bröllop ❤

Bröllopsyra

Oj va längesen jag blogga nu. Antar det har berott på en mix av att jag inte haft motivation och ork pga graviditeten som jag inte mått så bra av. Men idag fick jag lust att blogga!
Har ju hänt ganska mkt sen senast och en av de grejjerna är ju att vi gift oss. Och det var den bästa dagen i mitt liv. Jag har aldrig känt mig vackrare dessutom. Håret fixa en tjej på Hairhouse och så hade jag en hårkrans gjord av en bekant på Fants blommor som är en gammal vän till P. Brudbuketten och brudtärnebuketterna var jättefina och P var så himla stilig i sin nya kavaj ❤ vilken tur vi ska på bröllop nästa helg så han snart får ha på sig den igen. Och naglarna var jag och gjorde 3 dagar innan bröllopet, och 2 dagar innan bröllopet så fick jag fransarna förlängda och en spray tanning på samma ställe.
Håret fick jag förlängt av Cecilia dessutom så jag fick känna mig jättevacker för en dag 😀
Pappa och AK kom hit på onsdagen på dagen och mamma, Lisa, Carro och Adam kom hit på tordagskvällen. Det var så sjukt stressigt för mig de sista 3 dagarna innan bröllopet.
På söndagen dagen efter bröllopet hjälptes vi åt med familjerna att städa upp lokalen och sen var vi ut till Patriks föräldrars villa en snabb sväng på kvällen. På måndan for hela familjen hemåt igen och då kändes det allt tomt här. Men på tisdagen sov vi iallafall ut, och OM vi sov då, haha. Det behövdes. Och när vi sovit ut så gjorde vi nästan inget annat än låg i soffan och kolla en serie tillsammans tills vi gick och la oss igen, haha.

Av min familj innan bröllopet fick jag/vi en del presenter redan då, som tex dessa underbart söta grejjer till bebis❤ är fortfarande så att jag spyr vissa dagar och för att inte tala om problemet med sura uppstötningar som är jättejobbigt och som gör att jag blir illamående. Hoppas jag blir av med det snart.